YAĞMUR SUYU HASADI

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

YAĞMUR SUYU HASADI NASIL YAPILIR?

YAĞMUR SUYU TOPLAMA SİSTEMİ

Yağmur suyu hasadı, yağmur suyunun çatı ve balkonlardaki yağmur oluklarından boşa gitmesi yerine yeniden kullanım için biriktirilmesidir. Yağmur oluklarından akan su uygun hacimde depolar biriktirilerek ham su olarak arıtılmadan bahçe sulamada, arı su olarak arıtılarak ev içinde içme ve kullanım suyu olarak kullanılır.

BİZİ ARAYIN 0532 502 39 69

YAĞMUR SUYU HASADININ FAYDALARI
Yağmursuyu hasadı, şehir şebeke hattından bağımsız olarak su teminini sağlar. Bir kuraklık meydana geldiğinde su sağlar, bodrum katta bulunan ev ve iş yerlerini su basmalarından korur, yollarda ve kavşaklarda biriken ani su baskınlarını önlemeye yardımcı olur. Yağmur suyu içme suyunun teminine de yardımcı olur. Kentsel su sistemindeki yağmur suyu hasadı uygulamaları, hem su teminine hem de atık su alt sistemlerine, su dağıtım sistemlerinde temiz suya olan ihtiyacı, kanalizasyon sistemlerinde aşırı yağış kaynaklı suyu ve tatlı su kütlelerini kirleten yağmur suyu akışını azaltarak önemli bir fayda sağlar.

BAĞIMSIZ SU TEMİNİ
Yağmur suyu hasadı, su kısıtlamaları sırasında bağımsız su temini sağlar. Temiz suyun maliyetli veya elde etmesi zor olan bölgelerde, yağmur suyu hasadı kritik bir temiz su kaynağıdır. Gelişmiş ülkelerde, yağmur suyu genellikle ana kaynak yerine tamamlayıcı bir su kaynağı olarak kullanılmak üzere hasat edilir, ancak yağmur suyunun toplanması aynı zamanda bir evin su maliyetlerini veya genel kullanım seviyelerini azaltabilir. Yağmur suyu içmek güvenlidir.

KURAKLIKTA TAMAMLAYICI OLMAK
Kuraklık meydana geldiğinde, geçmiş aylarda toplanan yağmur suyu kullanılabilir. Yağmur kıt ancak aynı zamanda tahmin edilemez ise, yağmur suyu hasadı sisteminin kullanılması, yağmur yağdığı zaman yağmurun yakalanması için kritik öneme sahip olabilir. Kurak ortamlara sahip birçok ülke, yağmur suyu hasadını ucuz ve güvenilir bir temiz su kaynağı olarak kullanır. Kurak ortamlarda sulamayı artırmak için, yağmur suyunun tepeden aşağı akmasını engellemek ve yakalamak için topraktan sırtlar yapılır. Düşük yağış dönemlerinde bile, bitkilerin yetişmesi için yeterli su toplanır. Çatılardan su toplanabilmekte ve çok miktarda yağmur suyunu tutmak için tanklar inşa edilebilmektedir. Yağmur suyu hasadı, kuyulardan gelen suya olan talebi azaltır ve yeraltı suyu seviyelerinin tükenmesi yerine daha fazla sürdürülmesini sağlar.

YAĞMUR SUYU DEPOSU
Yağmur suyu depoları plastik, beton, galvaniz veya paslanmaz çelik kromdan imal edilebilir. Su depoları yer üstünde olabileceği gibi toprak altına konulabilir.

YAĞMUR SUYU TOPLAMA SİSTEMİ
Yağmursuyu toplama sistemleri, asgari beceriler ile kurulabilen sistemlerden gelişmiş düzen ve kurulum gerektiren otomatik sistemlere kadar çeşitlilik gösterebilir. Temel yağmur suyu toplama sistemi, binanın terasından çıkan tüm çıkışların bir boru ile suyu depolayan bir yeraltı tankına bağlanması nedeniyle teknik bir işten daha çok bir sıhhi tesisat işidir.

Sistemler, kuru mevsim boyunca su talebini karşılayacak ideal ölçülerdedir, çünkü günlük su tüketimini destekleyecek kadar büyük olması gerekir. Spesifik olarak, bir inşaat çatısı gibi yağış yakalama alanının, yeterli su akışını sağlayacak kadar büyük olması gerekir. Su depolama tankı boyutu, yakalanan suyu içerecek kadar büyük olmalıdır. Düşük teknolojili sistemler için, yağmur suyunu yakalamak için birçok düşük teknolojili yöntem kullanılır: çatı sistemleri, yüzey suyu yakalama, zaten toprakta birikmiş ya da rezervuarlarda yakalanan yağmur suyunu pompalayarak tanklarda (sarnıçlar) depolama.

yağmur suyu hasadı

yağmur suyu hasadı

YAĞMUR SUYU HİDROFOR POMPASI
Yağmur suyu hasadında biriktirilen su dalgıç pompa veya hidrofor sistemiyle otomatik olarak ihtiyaç duyulan basınçta tesisata basılır.

Firmamız yapılarınıza en uygun yağmur suyu toplama sistemlerini su iniş hattı, depolama, su pompaları basınçlandırma ve arıtma sistemleri ile birlikte anahtar teslimi kurulumunu yapmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Top

Tasarım ve Geliştirme © webtasarimkobi.com